Fri Frakt över 800kr   |   Fria Storleksbyten   |   60 Dagars returrätt   |   Säker Betalning med Klarna

Vilka kläder är bäst för yoga? – Relode har svaret!

på November 10, 2021
Yogakläder

Letar du efter nya yogakläder? Då är du inte ensam. Yoga som träningsform har fullkomligt exploderat i västvärlden under det senaste decenniet och idag uppskattar man  att uppemot en miljon svenskar regelbundet utövar yoga på olika vis.

Föga förvånande har det resulterat i ett enormt behov för bra yogakläder, något vi på Relode är fast beslutna om att möta. Vi har därför skapat ett stort sortiment med träningskläder som passar perfekt för yoga. Vi har därför skapat denna enkla guide om vad du bör tänka på när du letar nya yogakläder. 

 

Flexibla Yogakläder

Flexibilitet och yoga går hand i hand, både när det gäller flexibiliteten i utövarna och i kläderna de har på sig. Se därför till att köpa yogakläder med hög flexibilitet och bra stretchförmåga. Detta är förvisso fallet med de flesta träningskläder idag men kanske extra viktigt för de som sysslar med yoga.

 

Mjuka Yogakläder

Skavsår och irritation uppstår snabbt när man svettas och anstränger sig, därför vill du att dina yogakläder ska vara så mjuka som möjligt mot huden, helst utan sömmar (seamless). Detta är extra viktigt om du sysslar med hot yoga eller bikram då du av naturliga anledningar svettas mer.

OBS! Våra designers är experter på seamless och vi har därför sett till att flera av våra kollektioner är 100% seamless. Har du inte testat seamless yogakläder än så rekommenderar vi det starkt!

 

Följsamma

Dina yogakläder ska inte bara vara flexibla och mjuka för optimal komfort utan de måste även följa din kropp på ett naturligt sätt som inte begränsar dina rörelser. Därför föredrar de allra flesta att han tighta yogakläder, kläder med så kallad skin tight design. Däremot finns det vissa som föredrar lite lösare kläder, men då är det extra viktigt att de är flexibla och följsamma.

 

Hållbara

Många vill även ha yogakläder som är hållbara i dubbel bemärkelse, det vill säga slitstarka och miljövänliga. Det är något vi alltid har i åtanke vilket innebär att alla våra kläder tål att användas och dessutom är många plagg seamless vilket markant minskar mängden material som används i produktionen.

 

Relodes Mercy kollektion är överlägsen

Eftersom de flesta av oss som arbetar på Relode är intresserade av yoga. Eftersom vi endast designar kläder som vi själva använder. Därför är en stor del av våra träningskläder perfekt lämpade för yoga.

Fast utav alla våra kollektioner är den en som utmärker sig lite extra nämligen kollektionen Mercy. Det är en mycket uppskattad kollektion som vi nyligen uppdaterade med flera nya plagg, däribland en av våra bäst sittande toppar någonsin.

Kollektionen består idag av yogapants/tights och crop-tops. Mercy yogapants finns i olika designs, bland annat långa och trekvarts längd. Topparna hittar du i åtsittande sport-bh varianter samt i en lösare design. I kollektionen hittar du även en cropped-hoodie som är perfekt för lättare yogapass, yinyoga samt på väg fram och tillbaka till din yogastudio. När det kommer till färger kan du välja mellan ljusblått, lila, svart eller grått.

Även vår allra senaste kollektion Scrunch Seamless lämpar sig bra för yogaklasser av olika intesitet. Kollektionen utmärks av stilrena och välpassande toppar och yogapants!

SENASTE FRÅN VÅR BLOGG

Senaste och mest intressanta nyheter

  Crossfit Crossfit har på senaste åren vuxit till att bli en av de mest...

av RELODE AB den December 13, 2021
0

Letar du efter nya yogakläder? Då är du inte ensam. Yoga som träningsform har fullkomligt...

av RELODE AB den November 10, 2021
0

Träningstights Träningstights finns idag i många former och färger. Livet är fullt av komplicerade beslut...

av RELODE AB den October 28, 2021
0

  Seamless sen start Sedan start har vårt mål varit att skapa slitstarka kläder med...

av Adam Actlocal den October 21, 2021
0

Relode - Innovate the process Relode är varumärket som genomsyras av entreprenörskap, innovation och motivation....

av RELODE AB den August 16, 2021
0